locuri de vizitat plaiul foii
locuri de vizitat plaiul foii
Blog Article
cazare poiana marului zarnesti
Plaiul Foii - Zărneşti este o zonă turistică wonderfulă aflată pe valea Bârsei la poalele impunătorului masiv Piatra Craiului. Crestele semețe ale masivului sunt la o aruncatură de baț şi le poți admira pe îndelete în toată splendoarea lor.
5 trasee inedite pentru cele mai spectaculoase peisaje de toamnă Iată 5 idei de drumeții pe care le puteți face anul acesta, pentru a vă bucura de culorile toamnei
Jurnal din Himalaya – Ziua 18 – Drumul spre casă e presărat cu mult praf, aglomeraţie, peisaje unice, dar şi multe planuri
Pana in 2001 schitul pustiit avea doar cateva urme de chilii, umbland vorba ca in ele ar salaslui chiar si un urs.
afla mai multe afla mai multe vremea la plaiul foii
Cum să alegi cel citeste mai mult mai potrivit port-bebe? Iată câteva informații cheie pentru a alege cea mai bună metodă de transportation și pentru a ști totul despre un port-bebe!
Au răspuns destul de greu la telefon/what’s app/messenger, dar într-un last am reușit să fac rezervare. Am cerut în mod Distinctive o cameră cu balcon șI'm avut noroc (am înțeles că e complete cam tot timpul anului) șI'm găsit o cameră liberă.
Cum citești corect o hartă Dincolo de GPS și Google Maps: cum hărțile montane pot fi cel mai bun partener de drumetie în munți sau în oraș.
Condițiile climatice și geologice, geomorfologia și structura florei și vegetației din Piatra Craiului au determinat păstrarea unei diversități aparte în grupul mamiferelor. Din cele aproximativ one hundred de specii de mamifere din fauna întregii țări, peste 40% trăiesc în Piatra Craiului.
A hard and fulfilling path. Not taken care of so overgrown in sites , a lot more chains expected (locals see way too) scrambling and climbing required and entire awareness at all times. Not for kids or a lot less adventurous for my part.
La capătul acestei porțiuni de traseu se iese într-o mică poieniță unde găsim Refugiul Șpirlea și niște băncuțe. Un loc numai bun să îți tragi puțin sufletul.
Majoritatea traseului de creasta necesita tehnica, dar cu toate acestea, este mult mai usor de parcurs portiunea catre Varf Ascutit, decat invers, catre Varf La Om. De altfel, si timpul estimat pe indicatoare este dublu, desi citeste mai mult este aceeasi poteca. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca anumite portiuni sunt mai usor de urcat, decat de coborat.
Noi am încercat să luăm masa afară, dar sămbătă seara a fost ceva mai răcoare și eram după un traseu de 18km (traseu despre treatment vă voi vorbi mai jos) șI'm simțit nevoia de a sta în inside la căldurică.
Porțiunea de traseu denumită La Lanţuri a fost marcată pentru prima dată în 1887 și este considerată cel mai dificil şi cel mai spectaculos traseu cu lanțuri din munţii României.